Atac la democraţie

Premierul Florin Cîţu calcă în picioare legile care reglementează funcţionarea organizaţiilor sindicale şi Constituţia României

260

Premierul Florin Cîţu calcă în picioare legile care reglementează funcţionarea organizaţiilor sindicale şi Constituţia României.

Premierul contestă actul democratic prin care sunt aleși reprezentanții organizațiilor sindicale, insinuând că nu este posibil ca un lider să fie reales timp de 30 ani.

Este un atac la democrație de o gravitate fără precedent, iar un astfel de dictator nu are ce căuta în fruntea guvernului, pentru simplu motiv că prin afirmația făcută, arată clar că nu respectă partenerii de dialog social, deci nici lucrătorii din România care au ales să fie sindicalizați.

Acest premier trebuie să plece urgent acasă, şi acest lucru trebuie susținut de toate organizațiile sindicale din România, indiferent de sectorul de activitate.

Cât despre reținerea cotizațiilor, este un drept garantat prin legea 62/2011, şi doar salariații au dreptul să decidă ce fac cu banii lor.
” , a declarat Cristian IȘTOC – președintele Filialei Hunedoara Cartel ALFA

  • Art. 40 din Constituția României
    • (1) Cetățenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.
  • Legea 62/2011
    • art.24 (1) La cererea organizației sindicale și cu acordul membrilor acesteia, angajatorii vor reține și vor vira sindicatului cotizația de sindicat pe statele lunare de plată.
  • Art.218 Codul Muncii
    • (1) Este interzisă orice intervenție a autorităților publice de natură a limita drepturile sindicale sau a împiedica exercitarea lor legală.
Publică GRATIS știrea ta!