Nu mai este o noutate pentru nimeni că avem o țară plină de gropi în asfalt.

Grav este că în anul de grație 2018, anul centenar al Marii Uniri, județul Hunedoara are încă drumuri de pământ, de piatră sau asfaltate în urmă cu zeci de ani.

Drumul judeţean DJ 761B : Bârsău – Nojag –Vărmaga –Banpotoc- DJ 107A

Veste bună pentru locuitorii din satul Vărmaga  – Sunt promisiuni că drumul plin de gropi, va fi reparat după mai mulți ani!

Drumul judeţean DJ 761B : Bârsău – Nojag –Vărmaga –Banpotoc- DJ 107A se află într-o stare deplorabilă de degradare, întinde la maxim răbdarea oamenilor, care sunt nevoiţi să străbată zilnic acest sector de carosabil. Şoseaua arată ca după bombardamente, datorită indiferenței celor care au păstorit județul în ultimii ani. Nemulţumirile locuitorilor din satul Vărmaga s-au materializat printr-o petiție semnată de câteva zeci de săteni, adresată Consiliului Județean Hunedoara în data de 02.04.2018:

” Noi, localnicii din Satul Vărmaga, comuna Certejul de Sus județul Hunedoara, prin prezenta petiție, cerem Consiliului Judeţean Hunedoara, să aloce sumele necesare asfaltării drumului judeţean DJ 761B : Bârsău– Nojag –Vărmaga –Banpotoc- DJ 107A. Şoseaua nu a fost reparată de mai mulţi ani, iar acum arată mai degrabă a drum de macadam. Gropi de toate dimensiunile, fisuri longitudinale sau transversale, porțiuni de asfalt vălurit, segmente de sosea surpate, șanțuri colmatate și pline de vegetație, iată elementele definitorii pentru întreg traseul. Starea precară a acestui drum solicită autovehiculele și șoferii punând în pericol viața pasagerilor,intervențiile curente ale drumarilor nereușind să-l facă circulabil nici măcar din primăvară până în toamnă.

Pe sectorul Vărmaga – Banpotoc, cuprins între km 6+900 – km14+000; L=7,100 km, drumul nu a fost reabilitat, îmbrăcămintea drumului este din pământ cu șanțurile colmatate, având zone cu declivități mari în profil longitudinal precum și versanți înalți, instabili și neprotejați, această porțiune fiind aproape impracticabilă autoturismelor în condiții de siguranță a circulației.

Singura soluție viabila pentru un trafic sigur pe drumul DJ 761B: Bârsău – Nojag –Vărmaga –Banpotoc – DJ 107A, drum care nu a mai fost supus unei reparații capitale de decenii, este aducerea acestuia la standarde actuale adică MODERNIZAREA.

Modernizarea DJ 761B : Bârsău – Nojag –Vărmaga –Banpotoc- DJ 107A va conduce direct și la dezvoltarea furnizării de servicii turistice, în zonă activând mai multe pensiuni, atât în economia comunitarilor locale pe care le străbate cât și a întregului județ. ”

, Localnicii din Satul Vărmaga.

Drumul judeţean DJ 761B : Bârsău – Nojag –Vărmaga –Banpotoc- DJ 107A

Ca urmare a acestei petiții reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, prin adresa nr. 49/RP/04.04.2018 au precizat:

” Urmare a adresei locuitorilor satului Vărmaga, comuna Certeju de Sus, înregistrată la Consiliul Județean Hunedoara sub nr. 49/RP/02.04.208, prin prezenta vă comunicăm Următoarele: Pe drumul județean DJ 761B Bârsău– Nojag –Vărmaga –Banpotoc- DJ 107A sunt cuprinse lucrările solicitate de petenții în Programul de lucrări de întreținere și reparații a drumurilor județene 2018; În funcție de alocările bugetare se va ține cont de propunerea de modernizare a DJ 761B în programul de investiții pe anul 2019. ”

, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara

Rămâne de văzut modul de soluționare a acestei petiții, ce lucrări se vor executa în acest an, sau se va aștepta începerea campaniei electorale din anul 2019.

 

Publică GRATIS știrea ta!