Călătorești în Europa? Află unde sunt restricții

20 de state din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricții pe teritoriul acestora.

25

În atenția persoanelor care plănuiesc să călătorească în Europa, în perioada imediat următoare

Ca urmare a înrăutățirii situației epidemiologice din țara noastră, 20 de state din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricții pe teritoriul acestora.

Statele care au luat aceste măsuri sunt: Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Pentru mai multe informații, consultați lista atenționărilor de călătorie pusă la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe (http://www.mae.ro/node/51880#null), care cuprinde toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

De asemenea, puteți accesa și site-ul RE-open EU (https://reopen.europa.eu/ro/), care are și o variantă în limba română.

Acesta cuprinde informații despre situația dintr-o posibilă destinație, dacă este vorba despre o țară membră a Uniunii Europene, plus Elveția și Norvegia, țări care fac parte din Spațiul Schengen.

Sursa Ministerul Economiei Energiei și Mediului de Afaceri

Publică GRATIS știrea ta!