Constituţia României, călcată în picioare de juriştii Complexului Energetic Hunedoara sub semnătura directorului general.

Derapajele administraţiei CEH anulează drepturile constituţionale ale salariaţilor!

563
politica de confidențialitate

Derapajele „necontrolate” ale conducerii Termocentralei Mintia care acorda salarii pe alte criterii decât cele profesionale nu au rămas fără urmări. Conducerea CEH a fost sesizată pe acest subiect, sindicatele solicitând o serie de majorări salariale şi pentru ceilalţi salariaţi cu vechime în muncă mult mai mare, dar şi punerea la dispoziţia reprezentanţilor salariaţilor a documentelor care reflectă situaţia salarială a personalului, structura organizatorică, precum şi luarea unor măsuri pentru protecţia sănătăţii şi prevenirea îmbolnăvirii salariaţilor.

Răspunsul directorului general este unul menit să provoace proteste de amploare, provocând conducerea sindicatelor şi sfidând orice regulă de bun simţ care obligă la asigurarea unui climat lipsit de tensiuni în rândul salariaţilor.

Mai mult, în răspunsul trimis către Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, directorul general susţine următorul lucru: „Astfel, potrivit legii, organizaţia sindicală care reprezintă interesele tuturor angajaţilor este Sindicatul Muntele.”, încălcând flagrant prevederile art. 9 şi art. 40 din Constituţia României, care garantează cetăţenilor acestei ţări, dreptul de asociere în sindicate.

De asemenea, directorul general al CEH, calcă în picioare şi dreptul salariaţilor la ocrotirea sănătăţii, prevăzut în art. 34 şi 41 din Constituţia României coroborat cu legea 319/2006, prin refuzul acestuia de a lua toate măsurile necesare pentru normalizarea condiţiilor de muncă.

Foarte grav este faptul că aceste imixtiuni în activitatea sindicală precum şi încălcarea unor drepturi constituţionale sunt susţinute prin semnătură chiar de şefa Direcţiei juridice din cadrul CEH.

„Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a luat act de conţinutul adreselor trimise de conducerea CEH, considerăm că se impune demiterea urgentă a şefei Direcţiei juridice, fiind fără precedent aceste imixtiuni ale administraţiei în activitatea sindicală din unitate, este un abuz atâta de grav care îi poate cataloga pe semnatari drept torţionari, fapte care pot fi asociate cu un regim dictatorial de tip comunist. Vom informa salariaţii cu privire la această îngrădire a dreptului de a apăra interesele membrilor de sindicat, la nevoie vom depune plângere penală pe numele celor doi semnatari ( directorul general şi şefa Direcţiei juridice), iar în baza art. 39 şi art. 43 din Constituţia României le recomand salariaţilor să se manifeste şi să îşi apere drepturile, indiferent de ameninţările venite din partea administraţiei. Nu vom tolera nici un amestec în activitatea sindicală a organizaţiei noastre şi vom folosi toate pârghiile legale pe care le avem la dispoziţie pentru a elimina aceste încercări de a ne reduce la tăcere.” a declarat Cristian Iştoc – preşedinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!