Independența Energetică a României a devenit istorie!

156
ZIUA ENERGETICIANULUI , sărbătorită, din 1992, anual la 20 iulie, de Sfântul prooroc Ilie –patronul electricității

La doi ani distanță de la preluarea de către ALDE a Ministerului Energiei, România a fost transformată în cel mai mare importator de energie electrică din Estul Europei.

Astăzi, 16 aprilie 2019, se votează în Parlamentul României moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva ministrului Anton Anton.

Cu o ”performanță” greu de egalat, o companie energetică cu o putere instalată de 1350 MW ( Complexul Energetic Hunedoara ) aflată în pragul falimentului, cu probleme serioase la Complexul Energetic Oltenia, ministrul Anton Anton se bucură încă de susținerea partidului. O numire politică, fără nici o legătură cu domeniul energetic, a lăsat pagube uriașe pentru întreg Sistemul Energetic Național.

ALDE trebuie să le răspundă astăzi românilor, de la tribuna parlamentului, care este fișa postului pentru acest ministru și de ce partidul girează o politică ministerială împotriva interesului României, știut fiind faptul că Sistemul Energetic Național a trecut de mai multe ori în ultimii doi ani pe lângă un colaps răsunător, cunoscând o explozie a prețurilor la energia electrică atât în iarna 2016-2017 cât și în cea din 2018-2019.

Ministrul Anton Anton a reușit ca în mandatul domniei sale să bată recorduri după recorduri, toate fiind negative.

În septembrie 2018, Ministerul Energiei a scris cea mai neagră pagină a istoriei mineritului din Valea Jiului, fiind luna în care pentru prima dată de la punerea în funcțiune a Termocentralelor Mintia și Paroșeni, acestea au fost oprite din lipsă de cărbune.

Tot în septembrie 2018, ajunge primul tren cu huilă de import în Valea Jiului, un afront adus memoriei ortacilor care au plătit cu viața pentru că au ales să fie mineri.

Anul 2019 debutează cu importuri record la energia electrică, de peste 2000 MWh, iar primăvara vine cu o nouă oprire la zero a celor două termocentrale din Hunedoara, lăsând peste 6000 de familii hunedorene fără căldură și apă caldă.

Din păcate nici guvernul nu a găsit soluția salvatoare pentru Sistemul Energetic Național, lucru ce îi obligă pe parlamentari să voteze la această moțiune de cenzură, în Interesul României și nu al partidului.

”Parlamentarii trebuie să știe că la această dată, 4000 de familii sunt afectate direct de politica falimentară dusă de acest ministru, Complexul Energetic Hunedoara fiind în incapacitate de a plătii cele cca 4000 de salarii, aferente lunii martie. Avem aproximativ 4000 de angajați care se uită astăzi către domnii parlamentari, și care cer un singur lucru: dreptul la o viață decentă.

Domnului președinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi transmit următorul mesaj: OPRIȚI DEMOLAREA SISTEMULUI ENERGETIC NAȚIONAL, OPRIȚI DECLINUL ENERGETICII ROMÂNEȘTI.” a declarat Cristian Iștoc – președinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!