Prima parcare supraterană SMART din Deva!

Deva se alătură primelor două mari orașe care au adoptat soluțiile de parcare de tip smart, respectiv București și Cluj-Napoca.

398

Ținând cont de deficitul de parcări în municipiul Deva și de faptul că pe orizontală nu se poate crește semnificativ numărul acestora, au fost căutate soluții moderne pentru a acoperi cererea crescută de locuri de parcare.

Deva se va alătura astfel, primelor două mari orașe care au adoptat soluțiile de parcare de tip smart, respectiv București și Cluj-Napoca.

Primul pas în realizarea acestui obiectiv a fost întocmirea unui studiu de fezabilitate pe care primarul Devei îl va propune spre aprobare consilierilor locali, în ședința extraordinară de luni, 11 mai 2020.

Pentru corecta informare a cetățenilor municipiului Deva, prezentăm câteva detalii ale proiectului:

  • Parcarea va avea un regim de înălțime de P+2 și un total de 63 de locuri de parcare (21 de locuri de parcare pe nivel).
  • Parcarea va fi construită pe un sistem de fundații de beton pe care vor fi montate structurile metalice și celelalte echipamente ale sistemului.
  • Parcarea va fi anvelopată, pe acoperișul parkingului se vor monta panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice.
  • Parcarea va fi racordată la utilități: energie electrică, telecomunicații și rețeaua de canalizare pluvială.

Amplasarea parcării

Parcarea supraterană SMART va fi amplasată pe strada Carpați (în vecinătatea fostei Policlinici).

Termenul de finalizare a lucrărilor va fi de 7 luni de la semnarea contractului.
Valoarea totală a investiției este de 4.932.440 lei fără TVA.

Răspund întotdeauna nevoilor comunității, voi iniția și voi susține proiecte care sunt în sprijinul cetățenilor! Construim în fiecare zi viitorul Devei! Primarul Municipiului Deva,
Nicolae-Florin OANCEA

Publică GRATIS știrea ta!