Școala față în față revine

în școlile unde procentul de vaccinare în rândul personalului didactic este de 100%, predarea față-în-față ar putea să aibă loc indiferent de rata de infectări

129

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în școlile unde procentul de vaccinare în rândul personalului didactic este de 100%, predarea față-în-față ar putea să aibă loc indiferent de rata de infectări a nivelului localității.

„Ne gândim să luăm în calcul acele școli în care vaccinarea este realizată sută la sută. Ne gândim să luăm în calcul persoane cu contraindicații medicale, dar cu această excepție dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100%, acestea cred că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100%, indiferent de scenariu în care funcționează acea școală. Este un element care ar ajuta foarte mult la recuperarea pierderilor suferite de către toți elevii, pierderi mari și mai cu seamă pierderi neuniforme repartizate ” , a declarat Cîmpeanu.

În municipiul Deva, acest scenariu este puțin probabil a se îndeplini. Școlile sunt în continuare afectate de oprirea termocentralei Mintia.

Publică GRATIS știrea ta!