Sforarii insolvenţelor vs Complexul Energetic Hunedoara

Lichidare sau reorganizare

403
politica de confidențialitate

La data de 18 decembrie 2018, la Curtea de Apel Alba Iulia se va judeca intrarea sau nu în insolvenţă a celui mai mare producător de energie electrică din zona de vest a ţării şi a celui mai mare angajator al judeţului Hunedoara.

Este ştiut faptul că această societate a fost căpuşată de anumiţi agenţi economici încă de la înfiinţare, societate care a fost lăsată să funcţioneze într-o piaţă ostilă, în care concurează cu producători de energie electrică susţinuţi de statul român prin diverse scheme de sprijin.

Ineditul acestei acţiuni juridice constă în rapiditatea cu care se judecă acest dosar, care în 21 zile a primit trei termene de judecată.

Este cunoscută poziţia Ministerului Energiei şi a unor foşti membri ai Consiliului de Administraţie al CEH, care susţin intrarea societăţii în insolvenţă, pentru a obţine într-o perioadă scurtă de timp lichidarea complexului şi preluarea unor active, gen termocentrala Paroşeni la preţ de fier vechi dar cu acel ajutor de stat de tip SIEG ( societate de interes economic general ).

Întrebarea care se naşte, este: cine are atâta influenţă încât să poată grăbi judecarea unei cauze atât de grele, cu o aşa uşurinţă?

„Aşteptăm să vedem ce  hotărâre se va lua marţi, 18 decembrie, legat de insolvenţa CEH. Sunt surprins de graba apărută în ultima lună, cu care se judecă acest caz. Se aud tot felul de voci care susţin că în spatele acestei urgentări se află oameni de afaceri care controlează factorul politic, unii aflându-se la conducerea ministerului de resort. Vom urmării cu interes acest aspect şi vom spune public, ca de obicei, dacă îngrijorările noastre se confirmă. Este vorba totuşi de soarta a mii de oameni afectaţi de soluţia acestui proces, atât direct cât şi indirect. Nimeni nu se poate juca cu o astfel de speţă, din păcate nimeni nu cere anchetarea celor care refuză aplicarea mecanismelor de protecţie a acestor producători de energie electrică.” a declarat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!