Solidaritate cu greva minerilor

Greva minerilor este semnul că nu se mai poate! Nu se mai poate să ignorați problemele oamenilor,

301

În timp ce unele persoane publice critică și discreditează munca minerilor, fără să țină cont de faptul că minerii își riscă viața de fiecare dată când intră în subteran, fără să țină cont de tragedia prin care trec în aceste zile miile de familii din Valea Jiului, iată că SOLIDARITATEA nu a dispărut.

Europarlamentarul Maria Grapini, transmite un mesaj dur Primului-ministru.

Către Guvernul României,

În atenția Domnului Florin-Vasile CÎȚU, Prim-ministru,

Stimate Domnule Prim-ministru,

Treziți-vă!

Greva minerilor este semnul că nu se mai poate! Nu se mai poate să ignorați problemele oamenilor, indiferent că lucrează în spitale, şcoli, mine, industrie. Horeca, turism, poliție sau armată!

De când ați fost numit Prim-ministru, toate categoriile sociale au protestat în stradă! Ați rămas indiferent, mergând înainte pe drumul personal și nu pe cel al României!

În calitate de român, dar și de europarlamentar ales de români, vă solicit să mergeți la dialog cu minerii, să le dați asigurări ferme, cu termene exacte, pentru plata drepturilor salariale și pentru rezolvarea reconversiei în situația în care minele vor fi inchise!

Vă informez, deşi ar fi trebuit să știți, că UE a acordat o perioadă de tranziție pentru trecerea la alte forme de energie și renunțarea la energia pe cărbune! Ce ați făcut pentru luarea de măsuri în această perioadă de tranziție? Care sunt măsurile concrete?

Tara nu este o acțiune de jocuri speculative pe bursă, domnule Cițu!

V-ati pus proprii bani la adăpost, in off-shoruri, şi nu acționați să recuperați sutele de milioane de lei de la băncile pentru care sunt hotărâri judecătorești, dar țineți sute de mii de români fără bani de pâine.

Tara nu este moşie personală, aveți responsabilitatea să o gestionați fără atingerea drepturilor fundamentale şi constituționale ale cetățenilor, cum sunt: dreptul la muncă, dreptul la salarii, la sănătate, la educație!

Răspundeți public, domnule Prim- ministru, și rezolvați problemele minerilor şi ale tuturor categoriilor sociale care aduc dovezi că le-ați încălcat drepturile!

Cu respect,

Europarlamentar Maria GRAPINI

Publică GRATIS știrea ta!