Trafic feroviar blocat risc de oprire a termocentralei Mintia

Acest accident lasă practic Termocentrala Mintia fără cărbune, pe cale de consecință există riscul ca devenii să rămână fără apă caldă.

920

Traficul feroviar între Petroșani și Mintia este blocat din cauza unei deraieri a unui tren de marfă între localitățile Baru și Crivadia.

DÉJÀ-VU

Acest accident lasă practic Termocentrala Mintia fără cărbune, pe cale de consecință există riscul ca devenii să rămână fără apă caldă.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a sesizat instituțiile statului la cel mai înalt nivel cu privire la acest risc, încă din vara anului 2019.

https://sindicatulsolidaritateahunedoara.ro/m-e-incearca-oprirea-termocentralei-mintia

https://sindicatulsolidaritateahunedoara.ro/comunicat-de-presa-21-04-2020

S-a cerut aplicarea prevederilor L 82/1992 care ar fi dus la asigurarea stocurilor de cărbune de la rezerva de stat, legea fiind croită atât pentru situații de acest fel cât și pentru asigurarea energiei electrice în perioada rece sau când seceta vulnerabilizează SEN.

Am sesizat premier, ministru, prefect, primar, chiar și SRI cu privire la acest risc încă din toamna anului 2019 când au avut loc lucrări programate la calea ferată în zona Simeria.
Se pare că toți sunt indiferenți la soarta cetățenilor. Acum sigur vor zice că e bine că nu lasă Deva și fără căldură, că e bine că am ieșit din iarnă. Nu știu ce mod de protest mai poate responsabiliza acest guvern. România a ajuns importator de energie electrică, de gaze, mai trebuie să importăm și apa caldă sau alegem să emigrăm cu toți
i.” a declarat Cristian Iștoc, președinte al Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

În municipiul Deva sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare aproximativ 4.500 de apartamente. Celelalte apartamente folosesc în marea lor majoritate centrale termice de apartament.

Problemele create de aceste centrale de apartament, au fost relatate într-un articol anterior.

Publică GRATIS știrea ta!