Viorica Dăncilă rugată să transmită un mesaj pentru hunedoreni

S.O.S. Salvaţi Termocentrala Mintia

152
Un nou pas pentru reclădirea societăţii civile va fi făcut cu ajutorul noii platforme online HUNEDOARA suntem NOI.

Organizatorii acţiunii civice S.O.S. Salvaţi Termocentrala Mintia, manifestare care va avea loc luni 24 iunie, ora 19.00 în Piaţa Victoriei din Deva, i-au cerut premierului Viorica Dăncilă să le transmită un mesaj care să le fie citit participanţilor în timpul manifestării, referitor la intenţia Guvernului României de a salva sau nu cea de a treia termocantrală ca putere instalată dar prima ca şi randament al grupurilor energetice din România.

Această solicitare a fost făcută în scris la data de 20 iunie, ca urmare a declaraţiilor liderului ALDE Hunedoara apărute în spaţiul public în aceeaşi zi ( https://zhd.ro/eveniment/mintia-continuitate-despre-soarta-termocentralei-varianta-oficiala-a-ministerului-energiei/ ), declaraţii care exprimau intenţia Ministerului Energiei de a renunţa la actuala termocentrală, urmând ca pe amplasamentul învecinat să fie construit un singur grup pe gaze naturale de cei de la Romgaz.

Declaraţiile celor de la ALDE Hunedoara contrazic de fapt promisiunile făcute de Viorica Dăncilă în campania electorală când aceasta s-a aflat în vizită în Valea Jiului, unde a declarat că Termocentrala Mintia va trece la Consiliul Judeţean Hunedoara, iar celelalte sucursale care astăzi formează CEH vor trece către o nouă entitate.

„Am cerut premierului să transmită urgent un mesaj pentru hunedoreni prin care guvernul să spună public dacă dărâmă această termocentrală. Am cerut ca toate măsurile ce vor fi luate de guvern şi care afectează populaţia Devei şi salariaţii centralei să fie discutate şi cu reprezentanţii angajaţilor şi cei ai societăţii civile, în speţă autorităţile locale. Nu putem permite celor care astăzi cheltuie banii românilor pentru a fi cazaţi la Ministerul Energiei şi liderilor locali care îi susţin, cei de la ALDE în cazul de faţă, să îşi bată joc de Hunedoara sau să ruineze Sistemul Energetic Naţional transformând România într-o slugă a UE.” a declarat Cristian Iştoc – cetăţean hunedorean.

Publică GRATIS știrea ta!