Ziua energeticianului

ZIUA ENERGETICIANULUI , sărbătorită, din 1992, anual la 20 iulie, de Sfântul prooroc Ilie –patronul electricității

477

Ziua energeticianului, marcată din anul 1992 pe 20 iulie de lucrătorii din sectorul energetic, stă sub sub semnul patronului spiritual, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, cel care stăpânește fulgerele.

Ziua Energeticianului, statuată ca atare prin decretul nr. 507 / 1972, este una dintre puținele sărbători pe care le mai țin breslele în România

ZIUA ENERGETICIANULUI , sărbătorită, din 1992, anual la 20 iulie, de Sfântul prooroc Ilie –patronul electricității – , reprezintă o aleasă sărbătoare pentru toți acei “breslași” care nu precupețesc “la focul continuu al datoriei” eforturi de “cuget și acțiune” puse cu noblete și responsabilitate în slujba Luminii, fără de care orice formă de manifestare a vieții civilizate, economice, sociale și spirituale ale semenilor lor ar fi imposibilă. Și, după cum s-a dovedit prin faptele lor luminoase, energeticienii României merită cu prisosință indubitabilă o astfel de cinstire națională,.

Chiar dacă astăzi energia electrică – factor de Civilizație și Progres – a devenit o simplă „marfa”, aceasta, omniprezență, face parte din viața și activitatea noastră de zi cu zi, iar cei ce îi păzesc „ pe arșiță sau ger ori pe furtună cruntă” strălucirea sunt energeticienii, „acești bravi Feți frumoși, mereu la înalțime, mereu la datorie!”

 

La Mulți Ani, de Ziua voastră, actuali și seniori energeticieni ai țării!

 

 

Publică GRATIS știrea ta!