Ajutor pentru apicultori

44

Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2020 asupra sectorului apicol

Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a încheiat încă o etapă de aplicare a unor măsuri de sprijin pentru persoanele ale căror activităţi în apicultură au fost afectate de condiţiile meteorologice.

În data de 15.09.2020 s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de solicitare a sprijinului financiar acordat în cadrul schemei: „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2020 asupra sectorului apicol”.

În urma centralizarii datelor, la nivelul Direcției pentru Agricultură Județeană Hunedoara, s-au înregistrat 434 beneficiari, însumând un numar de 39.549 familii de albine.

Sprijinul financiar pentru această schemă de sprijin este de 25 lei/familia de albine, suma totală solicitată la plată, în judeţul Hunedoara, fiind de 988.725 lei.

Sursa Prefectura Hunedoara

Publică GRATIS știrea ta!