Cea mai mare rețea de termoficare din țară

380

Reţeaua de termoficare din Bucureşti este a doua cea mai extinsă reţea de termoficare urbană din lume, după Moscova, cu peste 950 de kilometri de reţea primară, 2.900 km de reţea secundară şi peste 1.000 de puncte şi module termice, 560.000 de apartamente sunt racordate la această rețea.

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa, în 30 septembrie, că şi-a propus ca în termen de trei ani să reabiliteze, în cadrul unor proiecte care implică şi fonduri europene, sistemul de termoficare al Bucureştiului.

„Deci să fim foarte transparenţi, să fim pregătiţi să intervenim la orice avarie. Ce se va întâmpla din primăvară, putem să luăm acei bani europeni care sunt alocaţi Bucureştilui, a adăugat şi Guvernul o sumă de 300 de milioane, deci avem 500 milioane de  euro cu care putem să începem să rezolvăm problema asta. Până atunci, trebuie să facem un management de avarie, pentru o bună informare a bucureştenilor”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan susţine că sistemul administrat de Termoenergetica este „aproape de nivelul critic” şi că vor fi „foarte multe avarii peste iarna asta”, iar ceea ce pot face autorităţile este să intervină operativ.

Ce sistem de încălzire să alegi

Deva beneficiază la fel ca și Bucureștiul de o retea de termoficare. Dacă cei din București stiu cât de important este acest sistem, nu la fel se poate spune și despre cei din Deva.

Publică GRATIS știrea ta!