Poliția Română, Bitdefender și Europol vs GrandCrab

Ai calculatorul blocat? Ți se cere răscumpărare pentru deblocare? Acum ai scăpare!

123
Poliția-Română-Bitdefender-și-Europol-vs-GrandCrab

Poliția Română în colaborare cu omologii săi din Bulgaria, Franța, Ungaria, Italia, Polonia, Țările de Jos, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii, împreună cu compania de securitate Bitdefender și Europol au dezvoltat cel mai cuprinzător instrument de decriptare disponibil până în prezent pentru această familie de viruși indiferent de localizarea geografică a victimei, menționează site-ul europol.

Ransomware este un program tip malware care blochează computerul și dispozitivele mobile sau criptează fișierele dvs. electronice. Când se întâmplă acest lucru, nu puteți ajunge la date decât dacă plătiți o răscumpărare. Cu toate acestea, acest lucru nu este garantat și nu ar trebui să plătiți niciodată!

Victimele, virusului GandCrab, își pot recupera fișierele fără a plăti răscumpărarea cerută.

GandCrab este unul dintre atacurile malware cele mai agresive din ultimele luni, a infectat aproape o jumătate de milion de victime, deoarece a fost detectat pentru prima dată în ianuarie 2018.

Odată ce GandCrab preia controlul asupra computerului victimei și criptează fișierele sale, se cere o răscumpărare variind de la 300 USD până la 6 000. Prețul de răscumpărare trebuie să fie plătită prin valute virtuale cum ar fi Bitcoin.

Cei care au căzut victimă acestui virus trebuie să viziteze www.nomoreransom.org de unde pot să descarce GRATUIT instrumentul de decriptare.

Cel mai bun remediu împotriva virușilor rămâne luarea măsurilor de prevenire.

  • Păstrați întotdeauna o copie cu cele mai importante fișierele în altă parte: în cloud, pe o altă unitate, pe un stick de memorie, sau pe un alt calculator.
  • Utilizați software-uri de încredere și anti-virus.
  • Nu descărcați programe din surse suspecte.
  • Nu deschideți atașamente din e-mail-uri de la expeditori necunoscuți, chiar dacă acestea par importante și credibile.
  • Și dacă sunteți o victimă, nu plătiți răscumpărarea!

Publică GRATIS știrea ta!