Roadele politicii Antinaționale duse de Guvernul României sunt confirmate de INS

Institutul Național de Statistică confirmă scăderea producției de cărbune a României, cu 11% mai mică față de perioada similară a anului trecut (ianuarie-septembrie).

227
ZIUA ENERGETICIANULUI , sărbătorită, din 1992, anual la 20 iulie, de Sfântul prooroc Ilie –patronul electricității

În aceeași perioadă, România a importat cu 9.8% mai mult cărbune, cu toate că proiectul Strategiei Energetice arată că rezervele de cărbune indigen sunt foarte mari ( 28 ani – lignit și 104 ani – huilă).

Efectele politicii antinaționale duse de Guvernul României prin Ministerul Energiei își arată roadele în această perioadă, în care importul de energiei electrică este tot mai mare la atingerea vârfului de sarcină, ajungând până la 1318 MW, la data de 18.11.2018, ora 19.27. Pe alt interval orar, 14.11.2018, ora  17.13, se poate observa ce se întâmplă atunci când energia verde lipsește, 1272 MW din import, 0 MW eolian, 10 MW foto, în condițiile unui sezon secetos când producătorul hidro are o producție redusă la sub 2000 MW. Datele se pot verifica pe http://www.transelectrica.ro/widget/web/tel/sen-grafic/-/SENGrafic_WAR_SENGraficportlet. Exemplele pot continua și pe alte perioade de timp, acestea fiind întâlnite tot mai des în ultima lună.

Trebuie precizat faptul că energie electrică produsă de regenerabile și centrala de la Brazi, scoate profitul în afara țării, consumatorii interni fiind obligați să suporte o eventuală creștere a prețului la energia electrică.

Problemele în alimentarea cu energie electrică pot apărea la un consum mai mare de 9000 MW, dacă perioada se întinde pe mai multe ore.

Ministerul Energiei continuă însă demolarea SEN, ducând mai departe politica de falimentare a companiilor naționale de producere atât a cărbunelui cât și a uraniului, o altă resursă care asigură stabilitatea sistemului energetic, acest lucru fiind regăsit  în proiectul Strategiei Energetice Naționale, care arată clar intenția ministerului de a renunța la mai multe capacități de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, înainte de a promova construirea unora noi în loc.

O pană generală de curent va avea costuri enorme care vor opri orice creștere economică a României.  

Publică GRATIS știrea ta!

-->