Ziua Internațională a Forțelor ONU de menținere a păcii

România înregistrează, în acest an, un record de 29 de ani de participare continuă cu trupe la acest tip de misiuni.

19

Ziua de 29 mai marchează, în fiecare an, Ziua Internațională a Forțelor ONU de menținere a Păcii (International Day of UN Peacekeepers), cunoscută ca Ziua Internațională a Căștilor Albastre.

România înregistrează, în acest an, un record de 29 de ani de participare continuă cu trupe la acest tip de misiuni.

Începând cu primii militari români care au acționat, ca observatori, în cadrul misiunii UNIKOM din Irak-Kuweit, peste zece mii de membri ai Armatei României au fost dislocați în diverse regiuni ale lumii și au activat sub drapelul Națiunilor Unite în 25 de misiuni de menținere a păcii.

Ziua Internațională a Menținerii Păcii în cadrul Organizației Națiunilor Unite, ne oferă șansa de a aduce un omagiu contribuției inestimabile a personalului militar și civil care a contribuit la eforturile Organizației și de a cinsti cei peste 3.900 de activiști în cadrul menținerii păcii care și-au pierdut viața sub drapelul ONU din 1948 până acum, inclusiv pe cei 102 de anul trecut.

În acest an, provocările și amenințările cu care se confruntă activiștii pentru menținerea păcii sunt mai complexe ca niciodată, deoarece aceștia, ca și restul populației din întreaga lume, nu trebuie să facă față doar pandemiei generate de COVID-19, dar să și sprijine și protejeze oamenii din țările de unde activează.

Aceștia își desfășoară activitatea la cel mai înalt nivel și sprijină guvernele și populațiile locale în pofida riscului generat de COVID-19.

Mai multe detalii puteți afla accesând linkul: https://bit.ly/2XDYrvz

Sursa Ministerul Apărării Naționale

Publică GRATIS știrea ta!