Resurse UTILE pentru părinții copiilor cu CES și dizabilități

Este foarte important ca toate demersurile să fie realizate în scris și, mai puțin, telefonic sau verbal, pentru a vă asigura că ele se rezolvă.

106

Pe websiteul ANDPDCA, există o serie de instrumente create cu scopul de a sprijini părinții în demersurile de rezolvare a dificultăților pe care le întâmpină în relație cu școala atunci când vine vorba de copiii cu CES și dizabilități.

În secțiunea specială – COPII CU CERNȚE EDUCAȚIONALE SPECIALE – http://andpdca.gov.ro/w/copii-cu-cerinte-educationale-speciale/

Aici regasim următoarele tipuri de resurse:

  1. Cui mă adresez dacă un copil cu CES are probleme la școală sau la grădiniță – Lista date contact Inspectorate Școlare la nivel național.
  2. Cum formulez o sesizare – Model Sesizare Inspectorat Școlar și Model Sesizare Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
  3. Admiterea copiilor cu CES în Liceu.
  4. Cum se poate obține certificatul de orientare școlară.
  5. Cine sunt profesorii de sprijin.
  6. Resurse educaționale.
  7. Legislație utilă.

Alte resurse utile pentru părinții copiilor cu CES.

Puteți folosi cu încredere modelele de sesizări și plângeri, pe care le completați doar cu situația voastră particulară.

În plus, este foarte important ca toate aceste demersuri să fie realizate în scris și, mai puțin, telefonic sau verbal, pentru a vă asigura că ele se rezolvă.

Este important să cunoaștem care sunt instituțiile cu atribuții directe pentru a rezolva astfel de situații la nivel de școală, respectiv inspectoratele școlare și, la nevoie Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Sursa ANDPDCA

Publică GRATIS știrea ta!