Fraudă prin intermediul e-mailului, ți-am trimis e-mail din contul tău.

Aceasta este o înșelătorie obișnuită, una dintre numeroasele versiuni similare. Dacă primiți acest e-mail, ignorați-l și, nu credeți niciuna dintre afirmațiile din mesaj.

987
Fraudă prin intermediul e-mailului

„Ți-am trimis un e-mail din contul tău” este o campanie de e-mail spam (fraudă) ,folosită de infractorii cibernetici,  care amenință să publice videoclipuri compromițătoare / umilitoare ale destinatarilor, dacă cerințele lor de răscumpărare nu sunt îndeplinite.

Aceasta este o înșelătorie obișnuită, una dintre numeroasele versiuni similare. Dacă primiți acest e-mail, ignorați-l și nu credeți niciuna dintre afirmațiile din mesaj. E-mailul este distribuit printr-o metodă de „e-mail spoofing” folosită pentru a falsifica adresa de e-mail a expeditorului. În acest fel, cei din spatele acestui e-mail, fac să pară că destinatarul e-mailului este și expeditorul.

Expeditorii e-mailului susțin că au obținut acces complet la contul de e-mail al destinatarului, deținând astfel și parola contului. De asemenea, se afirmă că computerul este infectat cu un troian care îi permite să schimbe parola în orice moment. Potrivit acestor escroci, acest troian a fost instalat atunci când destinatarul a vizitat un site web pentru adulți.

În plus, aceștia afirmă că sunt capabili să controleze computerul destinatarului de la distanță, să monitorizeze activitățile, în timp real, să activeze camera video și microfon. Se menționează , în e-mail , faptul că au un videoclip compromițător care va fi trimis tuturor contactelor destinatarului, cu excepția cazului în care suma de 780 USD, în Bitcoins, este transferată într-un cont Bitcoin în termen de 48 de ore. Mai mult, ei amenință să distribuie videoclipul dacă e-mailul este arătat altor părți.

Toate declarațiile privind înregistrările video, infecțiile cu troian, datele furate etc. sunt false. Escrocii trimit aceste e-mailuri, către mii de oameni, sperând că unii vor cădea în plasă. Nu aveți încredere în aceste e-mailuri sau în alte escrocheri similare.

Dacă ați primit un e-mail cu un conținut asemănător, IGNORAȚI-L!

Bună!

După cum probabil ați observat, v-am trimis un e-mail din contul dvs. Aceasta înseamnă că am acces complet la contul dvs.

Vă urmăresc de câteva luni. De fapt ați fost infectat cu programe malware prin intermediul unui site pentru adulți pe care l-ați vizitat. Dacă nu sunteți familiarizat cu acest lucru, vă voi explica.

Troian Virus îmi oferă acces și control complet asupra unui computer sau a altui dispozitiv. Asta înseamnă că pot vedea totul pe ecran, pot să pornesc camera și microfonul, iar dvs. nu știți acest lucru. De asemenea, am acces la toate persoanele de contact și toată corespondența.

De ce antivirusul dvs. nu a detectat programele malware? Răspuns: Malware-ul meu utilizează driver-ul, actualizez semnăturile la fiecare 4 ore, astfel încât antivirusul nu îl depistează.

Am făcut un videoclip care arată, în jumătatea stângă a ecranului, cum vă satisfaceți, iar în jumătatea dreaptă vedeți videoclipul pe care l-ați urmărit. Cu un singur clic, al mouse-ului, pot trimite acest video la toate e-mailurile și contactele dvs.. De asemenea, pot posta accesul la toate corespondența și mesageria dvs. ,din adresă de e-mail pe care o utilizați.

Dacă doriți să împiedicați acest lucru, transferați suma de 713 dolari pe adresa mea de biți (dacă nu știți cum să faceți acest lucru, scrieți pe Google: „Cumpărați Bitcoin”). Adresa mea de poștă electronică (BTC Wallet) este: 1GoWy5yMzh3XXBiYxLU9tKCBMgibpznGio

După primirea plății, voi șterge videoclipul și nu veți mai auzi niciodată de mine. Vă dau 48 de ore să plătiți. Am o notă de citire a acestei scrisori și cronometrul va funcționa când veți vedea această scrisoare.

Depunerea unei plângeri undeva nu are sens, deoarece acest e-mail nu poate fi urmărit. Nu fac nici o greșeală. Dacă găsesc că ați trimis acest mesaj către altcineva, videoclipul va fi distribuit imediat.

Toate cele bune!

Dacă ați primit un e-mail, asemănător cu exemplul de mai sus, ignorați-l.

 Cea mai bună modalitate de a face față înșelătoriei, prin e-mail, este să marcați e-mailul ca spam (JUNK) și să îl mutați în coșul de gunoi!

Sfaturi de urmat:

  • Nu vă panicați!
  • Nu plătiți răscumpărarea!
  • Nu răspundeți la e-mail!
  • Dacă parola trimisă prin e-mail este una pe care încă o utilizați, schimbați-o!
  • Evitați să faceți clic pe link-uri în e-mail!
  • Scanați calculatorul pentru programe malware!
  • Instalați un software anti-phishing!
  • Dacă primiți un e-mail, prin care vi se cere o răscumpărare, dar care nu este identic cu exemplul de mai sus, tratați-l la fel!

Escrocii , care răspândesc aceste e-mailuri , încearcă pur și simplu să-i înșele pe oameni, cerându-le să plătească o răscumpărare astfel încât să nu fie publicate diverse fotografii sau videoclipuri, personale, care de fapt nu există.

Publică GRATIS știrea ta!