Subvenții între 15.000 și 80.000 de euro pentru a implementa proiecte în favoarea egalității între femei și bărbați

66

Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) a lansat în iulie 2020, cu sprijinul statelor membre, inclusiv al României, mecanismul „La Francophonie avec elle”, structurat în jurul unui apel pentru proiecte în favoarea organizațiilor societății civile francofone, ca răspuns la actuala criză internațională de sănătate și la impactul său considerabil asupra populațiilor și, în special, asupra femeilor.

Acest mecanism va permite organizațiilor societății civile, inclusiv din România, să beneficieze de subvenții cuprinse între 15.000 și 80.000 de euro pentru a implementa proiecte în favoarea egalității între femei și bărbați din statele francofone, în special din Africa și Caraibe.

Inițiativa va contribui la creșterea rezilienței femeilor și fetelor cele mai vulnerabile, prin acțiuni concrete, care vizează:

  • sprijinirea femeilor care lucrează în sectorul #economic informal, aflate în situații vulnerabile, pentru a-și putea acoperi nevoile esențiale prin dezvoltarea capacităților lor antreprenoriale și prin utilizarea corespunzătoare a tehnologiei digitale;
  • informarea acestor femei și oferirea unei platforme de exprimare privind pandemiile, #sănătatea în general și prevenirea bolilor, precum și instruirea despre cum să se protejeze, să beneficieze de asistență medicală și cum să beneficieze de drepturile ce le revin confirm legislației în vigoare pentru a avea acces la piața muncii;
  • acordarea de sprijin în #educația și formarea profesională și în educația copiilor, în special educația fetelor, bazându-se pe utilizarea relevantă a tehnologiilor digitale.

Termenul-limită pentru primirea cererilor este 28 august 2020.

Criteriile de eligibilitate pentru ofertanți și inițiative, precum și schița proiectului sunt disponibile la următorul link .

Biroul regional OIF din Europa Centrală și de Est este de asemenea disponibil pentru a oferi orice informații sau sfaturi pentru redactarea proiectului dumneavoastră. Contact breco@francophonie.org.

Publică GRATIS știrea ta!