Telecabina de la poalele Cetăţii din Deva
Oraşul Deva se laudă cu singurul ascensor înclinat din România.

Telecabina de la poalele Cetăţii din Deva

Cetatea Devei este un obiectiv turistic important al oraşului Deva.

Telecabina de la poalele Cetăţii din Deva, oferă acces către binecunoscuta Cetate din Deva. Accesul se poate face pe jos sau cu telecabina (ascensor). Ambele variante au beneficiile lor, vei admira priveliştea impresionantă şi nici nu vei simţi cum se scurge timpul până în vârful cetăţii.

Oraşul Deva se laudă cu singurul ascensor înclinat din România.

Având o diferenţă de nivel de 158 metri cu o lungime a traseului de 278 metri iar viteza de deplasare este de 2 metri/ secundă, telecabina este unică în România şi prima din Europa.

Dacă îţi faci probleme pentru locurile din telecabină, este bine să şti că există 16 locuri, în consecinţă grupurile mari de turişti vor accesa destul de rapid telecabina. Ca şi sistem de siguranţă, telecabina are trei sisteme de frânare, astfel oferind o siguranţă sporită.

Noutatea este reprezentată de faptul că această telecabină poate fi comandată atât din staţia locală, cât şi prin radio sau telefon, precum şi de la sediul firmei din Austria.

Metal Expres este firma care a efectuat lucrările de construcţie şi montaj pe baya proiectului întocmit de către Eugen Ilisiu. Perioada necesară pentru construirea acestui minunat ascensor a fost septembrie 2003 – noiembrie 2005.

 

Noile tarifele pentru călătoria cu telecabina au fost aprobate în şedinţa din 5 iunie 2018 a Consiliului Local al Municipiului Deva şi se prezintă astfel:

– Bilet dus- întors adult 20 lei,

– Bilet dus- întors elev, student sau pensionar 10 lei . Aceştia vor trebui să prezinte acte doveditoare (carnet sau cupon de pensie vizate),

– Bilet dus- întors veterani de război, persoane cu handicap cu însoţitor, copii instituţionalizaţi şi copii cu vârsta sub 3 ani  nu plătesc călătoria cu condiţia dovedirii prin acte a statutului lor,

– Pentru grupuri organizate cu peste 15 persoane, însoţitorul grupului sau organizatorul, este scutit de plata călătoriei cu telecabina.

sursa pozei

Publică GRATIS știrea ta!