Ursul Koala

Ştiai că...un koala are,raportat la greutatea sa,unul din cele mai mici creiere din regnul mamifer?

734
https://hunedoarasuntemnoi.ro/sitenou/wp-content/uploads/2019/02/759a17a069b29b8e00be292afa425025.jpg

Cu toții cunoaștem micuțul și adorabilul Urs Koala, așa că astăzi vă voi prezenta câteva curiozități despre pufosul nostru.

  • Ursul Koala de fapt nu este urs. Cred că cu toții vă puneți întrebarea ,, De ce i se spune Urs Koala dacă nu este urs?”. Cuvântul “koala” isi are originea din Australia si înseamnă “nu bea”. Ei bine Ursul Koala este unul dintre animalele marsupiale, ca și cangurul. Femelele iși cară puii în marsupiu.
  • Oamenii se aseamănă cu Urșii Koala. Aceste animale sunt sociabile și sunt împărțite în grupuri. Fiecare grup are liderul său, masculul, iar fiecare urs are propria sa casă, un copac.
  • De asemenea aceștia pot comunica între ei cu anumite sunete. Fiecare sunet poate arăta poziția socială, dominația și agresiunea. Femele scot sunete blânde, iar atunci când sunt în pericol scot țipete asemenea bebelușilor.
  • Aceștia își petrec marea majoritate a timpului dormind. Sunt mai activi noaptea, dar doar pentru câteva ore. Energia acumulată o folosesc pentru a sări dintr-un copac în altul. Când le este frig Koala se ghemuiesc unii în alții ca și pinguinii.
  • Koala nu beau foarte des apă, aceștia mănâncă frunze de eucalipt astfel că nu prea au nevoie să bea apă.

Curiozitatea zilei: Urși Koala sunt protejați de lege chiar dacă nu sunt pe cale de dispariție.

Întrebarea zilei: Care este ursul tău preferat?

Publică GRATIS știrea ta!