Rețeta noastră Clătite de dovlecel, conține dovlecei, ouă, ceapă verde, făină albă, parmezan, ulei, praf de copt, sare, piper și oregano.

Astăzi vă prezentăm o rețetă gustoasă, Clătite de dovlecel, care conține elemente foarte benefice și hrănitoare pentru organismul nostru. Rețeta noastră conține dovlecei, ouă, ceapă verde, făină albă, parmezan, ulei, praf de copt, sare, piper și oregano.

clătite de dovlecel
Sursa pozei https://www.onegreenplanet.org

Dar, mai întâi câteva cuvinte despre elementele conținute de rețeta noastră, Clătite de dovlecel

Dovleceii sunt foarte bogaţi în apă (aproape 95% din masa lor), însă în pulpă şi mai ales în coaja lor găsim şi cantităţi foarte mari de vitamina B9, vitamina A, fosfor şi potasiu. Ca să ne facem o idee despre bogăţia lor în vitamine şi oligoelemente, ajunge să spunem doar că trei sute de grame de dovlecei, exact cât avem nevoie pentru rețeta noastră Clătite de dovlecel, asigură aproape dublul necesarului zilnic de vitamina A şi de vitamina B9, necesarul zilnic de fosfor şi de potasiu, jumătate din necesarul zilnic de magneziu.

În rețeta noastră Clătite de dovlecel, vom folosi 300 grame de dovlecei dați prin răzătoare.

Oul face parte din categoria super alimentelor, este o sursă bogată în proteine (conțin toți aminoacizii necesari în dieta umană), precum și o excelentă sursă de vitamine (mai puțin vitamina C), dar și minerale (chiar fosfor și zinc).

În rețeta noastră Clătite de dovlecel, vom folosi două ouă mari.

Ceapa verde, are proprietăţi purificatoare, stimulând în acelaşi timp procesele de regenerare ale organismului uman. O cură efectuată pe perioada primăverii şi chiar către vară are un efect diuretic, depurativ, antialergic, reglând activitatea endocrină a organismului.

În rețeta noastră Clătite de dovlecel, vom folosi 1 – 2 cepe verzi tăiate rondele.

Făina albă de grâu conține vitamine (niacina, tiamina și toceferol), dar și minerale (fier, fosfor și potasiu).

În rețeta noastră Clătite de dovlecel, vom folosi 65 de grame de făină albă.

Parmezanul este ușor digerabil și are un conținut scăzut de colesterol. Conține vitamine (retinol, riboflavina, tocoferul și niacina), dar și minerale (zinc, sodiu și calciu).

În rețeta noastră Clătite de dovlecel, vom folosi 25 de grame de parmezan ras.

Celelalte ingrediente folosite la rețeta Clătite de dovlecel:

  • 60ml de ulei;
  • ½ linguriță praf de copt;
  • sare și piper după gust;
  • oregano uscat.

Prepararea este simplă, veți afla acest lucru în rândurile de mai jos. Nu uita, în primul rând este nevoie de igiena mâinilor, spală bine și ingredientele.

Cele 300 de grame de dovleceii se vor da prin răzătoare, excesul de apă se poate reține cu ajutorul hârtiilor absorbante, gen prosop de hârtie.

Rezultatul se va amesteca într-un castron împreună cu ceapa verde (1 – 2 bucăți tăiate rondele) și cu cele două ouă mari.

Separat se vor amesteca 65 de grame făină albă, 25 de grame parmezan, ½ linguriță praf de copt, oregano, sare și piper după gust. Mixtura respectivă se va amesteca cu dovleceii răzuiți.

Compoziția pentru Clătite de dovlecel, este gata.

Se pun 60 ml de ulei într-o tigaie, se reglează focul mediu spre mare.

Cu o lingură se pune compoziția în tigaie și se coc clătitele 2 – 3 minute pe fiecare parte.

Recomandat este la scoaterea clătitelor din tigaie să se folosească hârtie absorbantă pentru a reține uleiul în exces.

Unii bucătari recomandă servirea cu un sos de iaurt cu puțină zeamă de lămâie și ceapă verde.

Poftă bună!

Publică GRATIS știrea ta!