România este dependentă energetic dar este independentă la produse medicale de protecție

Dacă de praf suntem protejați, riscăm să nu fim protejați de frig și întuneric

79
știri bazate pe informații verificate

Din exportator net de energie, România a ajuns importator net de energie.

Ai crede, cititorule, că MEEMA acționează conform unei logici sănătoase, adică aplică o politică de dezvoltare/ retehnologizare / inlocuire/ construire de noi capacități energetice. Te înșeli, capacitățile de producere a energiei electrice sunt abandonate, vezi cazul termocentralei Mintia.

Dacă la acest capitol stăm prost, noroc cu vecinii unguri care construiesc o centrală nucleară, România este independentă în privinţa producţiei de dispozitive medicale de protecţie.

Techtex din judeţul Maramureş poate produce 50 de milioane de măşti chirurgicale pe lună

Compania românească Techtex din judeţul Maramureş poate produce 50 de milioane de măşti chirurgicale pe lună, acoperind necesarul României de dispozitive medicale de protecţie, susţine Ioan Filip, preşedintele Grupului Taparo, din care face parte şi această companie.

Potrivit acestuia, Techtex investeşte permanent în utilaje şi echipamente performante, atât pentru producţia materialului textil medical, cât şi pentru realizarea măştilor şi a echipamentelor de protecţie, de la mănuşi, capeline, botoşi, până la halate şi combinezoane.

„Vom ajuta compania românească să investească în continuare, pentru a produce măştile integral în ţara noastră. În această perioadă, avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Techtex este prima companie românească care a produs echipamente de protecţie, precum şi singurul producător de material filtrant şi de material neţesut din polipropilenă, de la noi din ţară.

Sursa MEEMA

Dacă de praf suntem protejați, riscăm să nu fim protejați de frig și întuneric

Așteptăm declarațiile prin care MEEMA va menționa cum vor fi protejați românii în cazul în care consumul va depăși capacitatea de producția a energiei electrice ținând cont și de faptul că importul este limitat.

Publică GRATIS știrea ta!